Efectele statului prelungit pe scaunul de birou

Efectele statului prelungit pe scaunul de birou

Scaunul de birou poate fi o "capcana": confortabil, cu diferite reglaje, functie de balans sau chiar masaj. Ne simtim atat de bine pe scaun sau suntem extrem de concetrati pe ce avem de facut, incat neglijam amorteala spatelui. Chiar daca avem un scaun de birou ergonomic este indicat sa facem o pauza si sa ne ridicam o data la 2 ore.

Modificarile majore la nivel social si economic au condus, in statele industrializate, la aparitia tot mai accentuata a bolilor datorate deformarii coloanei vertebrale (scolioza, cifoza, lordoza etc.). Conform unui studiu realizat de Dr. Armd Friedrichs se afirma ca “durerile de coloana vertebrale sunt boala nr.1 in tarile industrializate” si se datoreaza cu precadere unei pozitii incorecte in pozitia de sezut. Cercetarile de specialitate au demonstrat ca exista o legatura directa intre reducerea capacitatii de efort fizic respectiv intelectual si deformarea coloanei vertebrale.  O buna parte din populatia Romaniei sufera de boli datorate deformarii usoare sau severe ale coloanei vertebrale.

Cum ne afecteaza sanatatea statul prelungit pe scaunul de birou:

  • circulatie periferica deficitara

Proasta circulatie periferica poate duce la inflamarea gleznelor, la aparitia varicelor si chiar a trombozei venoase profunde.

  • - durerile de cap si umeri

O pozitie incorecta la birou poate sa provoace dureri de cap. Daca va tineti capul tras putin in spate, ca sa vedeti mai bine la monitor, veti avea dureri în zona fruntii, iar daca va cocosati veti suferi de dureri la umeri.

  • - discopatia

In lipsa miscarii, discurile care formeaza coloana vertebrala devin mai rigide si orice miscare banala, cum ar fi legarea sireturilor, le poate afecta, provocand dureri sau chiar deplasarea acestor discuri.

  • - obezitate

Atunci când stai zi de zi multe ore pe scaun risti sa te imbolnavesti de obezitate. Combinatia dintre obezitate, nivelurile scazute de colesterol „bun“, tensiunea arteriala mare sau hiperglicemie poate duce la aparitia unor afectiuni grave, cum sunt bolile de inima, accidentul vascular cerebral si diabet.

scaunul de birouCare este pozita corecta de stat pe scaunul de birou?

Mentinerea unei pozitii corecte sau folosirea unui scaun de birou cu suport lombar pot ajuta la evitarea unor astfel de probleme.

Daca sunteti nevoit/a sa stati jos pentru mult timp, incercati sa aveti o pozitie corecta.

1. Nu va aplecati în fata

2. Tineti coatele indoite la 90 de grade

3. Umerii relaxati

4. Bratele aproape de corp

5. Mentineti intreaga talpa pe podea.

 

 

Cat de intensa este activitatea pe care o desfasori ? Scaunul de birou trebuie întotdeuna ales in functie de specificul activitatii.

Lipsa unui spatar adecvat genereaza o biomecanica anormala a coloanei vertebrale. Curburile coloanei sunt afectate si actioneaza asupra nervilor, cu aparitia unor simptome precum amorteala sau furnicaturi. De multe ori apar si suferinte ale nervului sciatic. Pentru a evita aceste situatii, se recomanda un suport lombar adecvat.

Scaune directorialele sunt destinate birourilor in care imaginea si functionalitatea au importanta absoluta. Daca sunteti o persoana cu functie de conducere fotoliul directorial este scaunul ideal pentru dumneavoastra: cu dimensiuni generoase, cu functie de balans si masaj.

Daca activitatea de zi cu zi  implica introducerea de date intr-un ritm alert atunci scaunul de birou trebuie sa aiba reglaje suplimentare pentru spatar , bratele sa fie reglabile , spatar suficient de înalt sau cu tetiera suplimentara, toate aceste lucruri fac ca stresul asupra organismului dumneavoastra  sa fie minimalizat.
Scaunele ergonomice sunt proiectate special pentru a sustine greutatea corpului, oferind suport lombar, reglaj personalizat al inaltimii, al cotierelor si al unghiului de inclinare.

Magazinul nostru online va prezinta cateva modele ergonomice, special concepute pentru persoanele care utilizeaza intens scaunul de birou:

scaunul de birou  scaunul de birou  scaunul de birou  scaunul de birou

Wed, 12 Apr 2017

Post by Georgiana Georgiana

0 Comentariu

Comentariu (0)

Lasa si tu un comentariu

Reload

Continua