Sfaturi scaun de birou

Majoritatea oamenilor petrec foarte mult timp stand la birou sau acasa la calculator.

De aceea este important ca scaunul de birou sa fie mobil si sa ofere confort. Inainte de a cumpara un scaun pentru birou citeste lista de mai jos, care va poate ghida spre un scaun corect ales.

1. Design-ul: alege un scaun de birou care sa permita ajustarea dimensiunilor. Pozitia depinde de distanta intre scaun, spatiul de lucru si podea. Daca scaunul si spatiu de lucru sunt ajustabile iti vei asigura confortul.

scaun de birou

2. Atentie la modul in care scaunul se ajusteaza: un scaun bun iti permite sa ajustezi inaltimea, inclinarea si adancimea in asa fel incat picioarele sa atinga podeaua. Alege un scaun cu arcuri interne pentru o mai mare flexibilitate.

scaune de birou

3. Atentie si la suporturile pentru maini: acestea trebuie sa permita sa ti mainile in unghi de 90 de grade si sa te si misti in jurul scaunului. Prima functie a acestor suporturi este sa sprijine umerii si mainile si sa va ajute sa va relaxati.

scaune de birou

4. Stabilitate si mobilitate. Alege un scaun care are cinci brate la baza, pentru ca iti va permite sa te misti in voie si va fi si foarte stabil. Alege scaune cu roti care sa nu distruga sau sa zgarie podeaua.