Perne din puf

Conditiile de somn din fiecare noapte, salteaua, pilota, temperatura din camera, pozitia de somn, pernele. Toate au un efect important asupra somnului. Cea mai buna perna depinde de obiceiurile tale legate de somn si daca stii ce sa alegi te vei trezi odihnit si gata sa incepi o noua zi.

perna

1. Alege perna in functie de pozitia in care dormi.

Cei care dorm pe o parte au nevoie de o perna care sa le sustina gatul si capul. Daca dormi pe spate, este buna o perna cu densitate medie, iar pernele moi sunt perfecte pentru cei care dorm pe burta.

2. Ia in calcul o perna subtire

perna

Aceste perne sunt facute din puf de rata sau gasca. Pot fi mai ferme sau mai moi. Aceste perne se pliaza usor pe forma capului, gat si umeri. Rezista aproximativ 10 ani si se pot spala fiind facute din material natural.

perna puf

3. Foloseste o perna din latex pentru a iti sustine gatul si capul.

Facuta din latex extras din arborele de cauciuc e elastica si rezistenta. Pernele din latex sunt de toate formele si marimile iar consistenta variaza.

perna din puf

4. Cumpara o perna memory foam daca ai probleme legate de somn cum ar fi dureri de gat si umeri, pentru ca va reduce tensiunea pliandu-se pe forma corpului tau.

Cele cu densitate mare sunt cele mai bune pentru ca sunt mai rezistente. Nu uita ca acest material nu respira deci te poate face sa te incalzesti. O perna memory noua poate avea un miros neplacut care va disparea in scurt timp.