Holurile dau tonul pentru modul in care se vor simti musafirii nostri cand vin la noi. Mai jos avem o lista cu idei de amenajare care sa faca acest spatiu practic, stilat si ademenitor.

1. Lumineaza-l cu diverse culori

mobila hol

Nu este nimic in neregula cu alegerea unor tonuri intunecate dar daca holul tau este mic sau ingust este bine sa folosesti culori luminoase. Nu trebuie neaparat sa fie alb, poti folosi albastru, vrede, gri sau bej ideea este sa folosesti culori reci care au efect asupra ochiului.

2. Fa scarile un punct focal

mobila hol cutu

Daca holul tau nu primeste foarte multa lumina si nici nu ai foarte mult spatiu la dispozitie e mai bine sa pastrezi peretii neutri si goi, dar asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la modele si culori. O idee buna este sa aplici tapet sau sa vopsesti partea verticala a treptelor cu diverse culori. Daca preferi metodele traditionale, atunci poti pune o traversa colorata pe mijlocul scarilor.

3. Ia in calcul si tapetul

mobila hol

Fiind un loc de primire situat chiar in fata usii holul este prima impresie pe care si-o fac oamenii despre noi. Problema este ca peretii din hol se pot murdari foarte repede mai ales daca avem copii care vin si se sprijina de ei cu manute pline de noroi si lasa urme peste tot. In acest caz este recomandat sa folositi tapet, acesta va ascunde petele foarte bine si va da stil holului tau.

4.Asigura spatii de depozitare

mobila hol pantofi

Pantofii, ghiozdane si alte lucruri aruncate pe podea nu sunt tocmai un mesaj frumos de bun venit. Este cazul in care locuiesc multe persoane in aceeasi casa. Daca holul este mic poti apela la dulapuri suspendate si in asa fel nu vei limita spatiul de pe podea.

5. Amenajaza un perete galerie

hol mobila

Peretii galerie sunt un mod perfect de a adauga personalitate casei tale . Alegerea ramelor si pozelor tine de stilul tau de a decora si de ceea ce vrei sa arati. Poti pune imagini personale, poze alb negru cu cladiri, printuri cu plante sau peisaje.